Gelderland

Opnieuw brand Zwaluwweg Apeldoorn, mogelijk sprake van brandstichting

APELDOORN – Rond 03.30 uur werd een brandende auto ontdekt aan de Zwaluwweg in Apeldoorn waarna direct 112 werd gebeld. De bewoners startte direct zelf doormiddel van emmers water met blussen. En met succes, nog voor dat de brandweer ter plaatse kwam was het vuur al gedoofd. De brandweer heeft enkel nog nablus werkzaamheden uitgevoerd en een nacontrole.

Wat er precies in brand heeft gestaan is onduidelijk maar er lijkt brand te zijn geweest bij beide achterwielen. Gezien de bijzondere plek van de brandhaardjes, lijkt er sprake te zijn van brandstichting. Agenten hebben van beide achterwielen foto’s gemaakt om eventuele sporen vast te leggen.

Opmerkelijk is dat er in het jaartal 2022 ook al 2 keer brand heeft gewoed op dit adres. Op 24 mei ging er een papiercontainer in vlammen op en op 7 juli brandde er een geparkeerde auto volledig uit. Op 18 augustus raakte de auto van de buren beschadigd door brand. Doordat de brand snel werd ontdekt bleef de schade, net als bij de brand van afgelopen nacht beperkt.

Politiewoordvoerder Sven Strijbosch liet kort na de reeks branden in 2022 weten dat het nog te vroeg was om te vertellen dat er sprake was van een verband tussen de drie branden. Wel liet Strijbosch weten dat de straat vaker werd meegenomen in surveillances van agenten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen