Landelijk

Hele werkweek staking streekvervoer, helft minder bussen rijden

NEDERLAND – Vanaf vandaag tot en met vrijdag 10 februari is er een grote staking in het streekvervoer. Er wordt gestaakt door personeel van streekvervoerders Arriva, Transdev (incl. Breng, Overal, OV regio IJsselmond), Qbuzz (incl U-OV), EBS, Keolis (incl. Syntus Utrecht), RET Bus, Hermes en Connexxion.

Reizigers wordt aangeraden 9292.nl in de gaten te houden voor de actueelste reisinformatie. Vooralsnog wordt er geen drukte verwacht bij de NS. RRReis meldt dat er per stakingsdag wordt gekeken naar hoeveel bussen er rijden. Dat is een dag vooraf nog niet te zeggen.

Er wordt gestaakt vanwege de stukgelopen Cao-onderhandelingen. Er wordt meer loon geëist. Volgens vakbond FNV moet de loonsverhoging dit jaar naar 10 procent en volgend jaar naar 4 procent.

Gerelateerde artikelen