Gelderland

Sloten in Nijkerk krijgen vreemde kleur; massale vissterfte

In twee sloten op het industrieterrein in Nijkerk zijn maandagochtend ruim honderd doden vissen aangetroffen. De ontdekking werd gedaan door een voorbijganger die het niet vertrouwde en de politie belde. Die schakelde op zijn beurt de omgevingsdienst en de brandweer in. De omgevingsdienst en de brandweer hebben metingen verricht en gekeken naar de eventuele oorzaak. De twee sloten gelegen aan de Handelstraat en de Gezellenstraat zijn bedekt met een paars/gele laag.

Op het water ligt een vreemde laag, wat zorgt voor bijzondere kleuren. Vooral paars en geel.

Door de vissterfte is het niet alleen een gek aanzicht, het zorgt ook voor de nodige stank.

De omgevingsdienst heeft tijdelijk twee duikers gedicht waardoor de vloeistoffen zich niet verder kunnen verspreiden. De herkomst van de vloeistoffen is nog onduidelijk. Afgelopen weekend was er bij een bedrijf aan de Gezellenstraat, waar een van de sloten achterlangs loopt, een ammoniaklekkage. Of dit met de vissterfte te maken heeft is niet bekend.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen