Gelderland

Automobilist slaat meerdere keren over de kop A1 Apeldoorn

APELDOORN – Een automobilist is zondagnacht op de A1 de macht over het stuur verloren en met zijn auto over de kop geslagen. De automobilist en zijn twee passagiers hebben engeltjes op hun schouders, zij kwamen namelijk met de schrik vrij.

Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 00.30 uur op de A1 vanaf Amersfoort richting Apeldoorn ter hoogte van afslag Ugchelen nadat de auto plots een klapband kreeg. De automobilist raakte de macht over het stuur kwijt, kwam met zijn auto in de berm terecht en ramde dwars door een verkeersbord waarna hij meerdere malen over de kop sloeg en met zijn auto op de kop tot stilstand kwam. De drie inzittenden konden zelfstandig uit de auto komen.

Omstanders schoten direct te hulp en belde 112. De toegesnelde hulpdiensten ontfermden zich over het drietal. Zij zijn alle drie nagekeken door het ambulancepersoneel maar niemand raakte ‘ernstig’ gewond. Een van de drie mannen, liep een verwonding op aan zijn hand en is hiervoor ter plekke behandeld door het ambulancepersoneel. De agenten spreken van een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen.

De auto raakte zwaar beschadigd en moest door een berger op ‘drie wielen’ worden getakeld waarna deze kon worden afgesleept. Rijkswaterstaat gaat het zwaar beschadigde verkeersbord zo spoedig mogelijk vervangen.

Vanwege het ongeluk was de rechterrijstrook in de richting van knooppunt Beekbergen afgesloten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen