Gelderland

Scooterrijder (15) zonder rijbewijs achtervolgd door politie in Apeldoorn

APELDOORN – Een jongeman en diens passagier maakte het zaterdagavond wel heel bond. Het tweetal sloeg op de vlucht nadat zij van agenten een stopteken hadden gekregen. Helaas voor het tweetal kwamen zij niet ver.


Vlak voor middernacht, zagen agenten een scooter met daarop twee jongemannen rijden zonder helm. Agenten gaven het tweetal een stopteken waarna de achtervolging werd ingezet. De achtervolging ging onder andere door de Sperwerlaan en de Eerste Wormenseweg maar eindigde niet veel later op de Ooiervaarlaan.

Het tweetal ging daar tijdens het nemen van een bocht onderuit. De opzittenden gingen er nog te voet vandoor maar konden door agenten worden tegen gehouden.
De bestuurder is een vijftien jarige jongeman. Hij reed al voor de derde keer zonder rijbewijs. Tijdens de fouillering van de jongeman troffen de agenten ook nog een mes aan. Deze is in beslag genomen. Dat zelfde geldt voor de zwaar beschadigde scooter. Deze werd meegenomen naar het bureau omdat de bestuurder voor de derde keer zonder rijbewijs reed.

De bestuurder van de scooter kan een bekeuring verwachten voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden zonder helm en negeren stopteken. De 17 jarige passagier, heeft een bekeuring gekregen voor het niet dragen van een helm.


De achtervolging bleef niet geheel onopgemerkt. Vele buurtbewoners keken vanaf hun slaapkamer raam naar buiten toen zij de politie met loeiende sirenes door hun straat hoorden gaan. Een enkeling kwam zelfs naar buiten om te kijken wat er aan de hand was.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen