Flevoland

Forse brand in stal Olsterweg Dronten, kippen om het leven gekomen

DRONTEN – In een stal bij een boerderij langs de Olsterweg in het buitengebied van Dronten, is maandagavond een forse brand ontstaan. Bij de brand is vermoedelijk asbest vrijgekomen aldus de brandweer. Bij de brand zijn kippen om het leven gekomen.

Rond 22.30 uur werd de brand ontdekt waarna direct alarm werd geslagen. De brandweer rukte vrijwel direct met groot materieel uit. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al over de gehele lengte uit de stal. De brandweer schaalde op naar ‘grote’ brand waarna er nog meer brandweerlieden ter plaatse kwamen om de brand te bestrijden. De brandweer is momenteel druk bezig met het bestrijden van de brand en probeert overslag naar naast gelegen stallen te voorkomen.

Bij de brand komt veel rook vrij. Mocht u last hebben van de rook sluit dan ramen en deuren en schakel de ventilatie uit.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen