Gelderland

Groot gaslek Nunspeet, Jumbo ontruimd en treinverkeer gestremd

NUNSPEET – Aan de Industrieweg in Nunspeet is maandagochtend een flink gaslek ontstaan tijdens sondering werkzaamheden. De omgeving is afgezet met linten. Ook zijn er meerdere bedrijven ontruimd.

Rond 09.15 uur kwam de melding bij de meldkamer binnen. Tijdens de sondering werkzaamheden was er een gasleiding geraakt. Het gas spoot er letterlijk uit. De brandweer was snel ter plaatse en zette samen met de politie de omgeving ruim af.

In overleg met de officier van dienst werd besloten om een gebied van zo’n 100 meter rondom het gaslek te ontruimen. Een woordvoerder van de brandweer liet rond 10.30 weten dat het treinverkeer tussen Amersfoort en Zwolle volledig stilgelegd is vanwege het gaslek. De hulpdiensten schaalde daarom op naar één zogeheten Grip 1 situatie. Op deze manier kunnen de hulpdiensten gezamenlijk en gecoördineerd het incident bestrijden.

Op dit moment probeert de brandweer het gas naar de grond te slaan door er water op te spuiten. Om dit lange tijd te kunnen doen zijn er twee waterwagens met beide zo’n 16.000 liter water bij zich ter plaatse gekomen.

Netbeheerder Liander is inmiddels ter plaatse en zal samen met de brandweer het lek gaan dichten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen