Flevoland

Automobilist slaat over de kop na aanrijding Gooiseweg N305 Zeewolde

ZEEWOLDE – Een automobilist is dinsdagochtend met zijn auto over de kop geslagen nadat deze achterop een zogeheten botsabsorber is geklapt.

De automobilist kwam vast te zitten in zijn voertuig en moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijdt. Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur op de N305 (Gooiseweg) ter hoogte van Zeewolde in de richting van Lelystad. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en ontfermden zich over de gewonde automobilist, die op dat moment nog in zijn zat.

De brandweer wist hem uit zijn benarde positie te bevrijden waarna hij kon worden overgedragen aan het ambulancepersoneel. Naast de automobilist zat er ook een hond in de auto. Deze raakte voor zover bekend niet gewond. Vanwege het ongeluk is de N305 in de richting van Lelystad volledig afgesloten. Het ongeluk ontstond nadat de bestuurder van de personenauto te laat opmerkte dat de botsabsorber op de weg stond en botste er vol achterop.

De botsabsorber stond stil op de weg omdat er snoei werkzaamheden waren langs de weg. Hierdoor was een rijstrook afgesloten doormiddel van de botsabsorder . Waardoor de bestuurder de botsabsorber te laat opmerkte is nog onduidelijk en wordt door de politie onderzocht.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen