Utrecht

Verwarde man dreigt woning op te blazen met zelfgemaakte explosieven in Amersfoort 

AMERSFOORT – Dinsdagavond 28 februari rond 22.15 uur dreigde een persoon zijn woning op te blazen aan de Appelmarkt in Amersfoort.

Hulpdiensten werden groots opgeroepen waaronder een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies kwamen ter plaatse. Een verward persoon dreigde met zelfgemaakte explosieven zijn woning op te blazen, aldus agenten ter plaatse. Specialisten verzamelde zich aan de Hof en maakte zich klaar om richting de woning van de verdachte te gaan. De omgeving werd rondom de Appelmarkt afgesloten en niemand mocht in de buurt komen van de betreffende woning. Een speciale eenheid van de brandweer, ookwel het Quick Response Team (QRT) genoemd werd door de politie ter ondersteuning ter plaatse gevraagd. Mocht er iets fout gaan zijn deze brandweerlieden extra beschermd en kunnen in ernstige omstandigheden hun werk uitvoeren. 

Even voor middernacht heeft het arrestatieteam via een Café een brandgang kunnen bereiken om zo naar de woning van de verdachte te gaan. Het arrestatieteam heeft met het nodige geweld de woning betreden en één verdachte aangehouden. Na controle door de hulpdiensten bleek er geen gevaar in de woning te zijn en werd de omgeving vrijgegeven. 

Niemand raakte gewond tijdens de inzet van de hulpdiensten. Het incident trok tevens veel bekijks bij omwonenden. 

Foto’s: Marnix Manschot Fotografie

Gerelateerde artikelen