Gelderland

Code geel in heel Nederland, laagje sneeuw bedekt Veluwe

APELDOORN – In de nacht van woensdag op donderdag 9 maart is er winterse neerslag gevallen op grote delen van de Veluwe. Zo ook rondom Apeldoorn.

Rond 23.00 uur viel de eerste sneeuwvlokken. Strooiploegen waren de hele avond al in de weer om de wegen sneeuw vrij te houden door deze te voorzien van een laagje strooizout. Later in de nacht nam de sneeuwval toe en viel er tot enkele centimeters aan sneeuw. Voor in de bermen langs de weg en op de auto’s bleef de sneeuw liggen. Ook was door de sneeuwval de straatnaamborden op meerdere plekken niet goed meer te lezen doordat deze bedekt waren met een laagje sneeuw.

Op de A1 bij Apeldoorn zuid gleed door de gladheid een auto uit de bocht. Deze kwam in de berm terecht en moest door een berger worden weg getakeld. Niemand raakte gewond.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen