Gelderland

Plotselinge staking buspersoneel treft reizigers Apeldoorn

APELDOORN – In Apeldoorn rijden al de gehele ochtend (bijna) geen bussen meer. Buschauffeurs hebben hun werk plotseling neergelegd. De chauffeurs hebben hun werk neergelegd omdat het moederbedrijf EBS van RRReis hun beloftes niet na is gekomen omtrent de dienstregelingen en opstaptijden. 

Door de staking staan er zo’n 20tal bussen stil bij het Apeldoorns station. De bussen rijden niet en reizigers komen daar pas achter als ze bij de bus aan komen. De deuren van de bussen zijn gesloten en boven een enkele bus staat “Geen Dienst”. De reizigers balen als een stekker. Zo laat Corrine via Twitter het volgende weten: “Woest ben ik. Geheel onaangekondigd werden reizigers uit de bus gezet in Apeldoorn door spontane staking. Mijn autistische zoon in paniek, kon nergens meer heen. Vertrouwen in zelfstandig reizen volledig weg.

Aangekondigd staken oké, schade aanrichten bij kwetsbare groep niet.”Hoelang de staking nog gaat duren is niet bekend. Volgens de chauffeurs willen zij eerst dat er gepraat wordt voordat er weer wordt gereden. De FNV is op dit moment naar Apeldoorn toe gekomen om te bemiddelen. 

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen