Flevoland

Basejumper ernstig gewond na sprong van windmolen Zeewolde

ZEEWOLDE – Een merkwaardig ongeluk in het buitengebied van Zeewolde woensdagavond. Een man met een parachute is vanaf een windmolen af gesprongen, maar dit liep echter compleet fout af. De man kwam hard op de grond terecht en raakte gewond.

De hulpdiensten rukten even na 20.00 uur massaal uit. Naast de meerdere ambulances en brandweerwagens kwam er ook een traumahelikopter ter plaatse. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek er een man met een parachute vanaf een windmolen te zijn gesprongen. Deze actie liep echter fout af. De man raakte bij deze actie zwaargewond. Vanwege de ernst van het letsel van het slachtoffer landde de traumahelikopter naast de plek van het ongeluk. De man is nadat hij was gestabiliseerd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft het gebied rondom de plek van het ongeluk afgezet en gaat onderzoek doen. Een agent ter plekke kan er momenteel in verband het onderzoek niet veel over zeggen.

Een woordvoerder van de politie komt morgen in de loop van de dag met meer informatie omtrent dit merkwaardige ongeluk.

Het springen vanaf windmolens is ten strengste verboden. Er zal dus ook een strafrechtelijk onderzoek volgen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen