Gelderland

Auto volledig uitgebrand, bewoners horen harde knal Schotweg Apeldoorn

APELDOORN – De brandweer in Apeldoorn heeft afgelopen nacht hun handen vol gehad aan een autobrand. De benzinetank van de auto knapte waardoor de brandweer het vuur lastig uit kregen.

Rond 01.30 uur werd de brand aan de Schotweg ontdekt door een bewoner. Deze hoorde een soort knal en daarna iemand weg rennen. Toen hij ging kijken zag hij een auto in zijn straat in brand staan. Het bleek de auto van zijn overbuurvrouw te zijn. Direct werd het alarmnummer gebeld. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig al grotendeels in lichterlaaie. Door de hevigheid van de brand was de benzinetank geknapt. Dit bemoeilijkte het blussen van de brand omdat door de benzine de vlammen overal heen gingen en lastig te doven waren met water. Daarop zette de brandweer schuim in.

Na enige tijd hadden de brandweerlieden het vuur gedoofd. De auto, een Audi A3 kan als verloren worden beschouwd. Wel wist de brandweer door het snelle optreden een naast geparkeerde auto te redden van de vlammen zee.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De politie gaat de oorzaak van de brand verder onderzoeken en sluit brandstichting niet uit. Mede omdat een buurtbewoner iemand hoorde wegrennen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen