Zuid-Holland

UPDATE | Één dode bij ontsporing passagierstrein Voorschoten, meerdere (zwaar)gewonden

VOORSCHOTEN – Dinsdagmorgen 4 april tegen 03.35 uur is er een aanrijding geweest met een passagierstrein op het spoor bij Voorschoten. Daarbij is een passagierstrein volledig ontspoord. Daarbij viel één dode en zeker meerdere (zwaar)gewonden.

Inzet hulpdiensten

Volgens Veiligheidsregio Hollands Midden zou de passagierstrein op bouwmaterieel wat op het spoort stond zijn gebotst.
De hulpdiensten werden massaal opgeroepen om te ondersteunen bij het incident. Een van de passagierstreinen is ontspoord. De inzittenden zijn door ProRail geëvacueerd. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 3 en Code 50 wat betekent dat er meer dan 50 (zwaar)gewonden zijn.

Er wordt ingezet op de evacuatie van de slachtoffers die in de trein zaten. Hiervoor staan tientallen ambulances uit meerdere regio’s klaar en zo ook drie traumateams.

Ontspoord

De trein is volledig ontspoord. Zo ligt er een deel in een weiland, een ander deel op zijn kant langs het spoor en zou er in het achterste gedeelte brand zijn uitgebroken.

Er zijn op voorhand meerdere traumateams en ambulances opgeroepen. Door de aanrijding rijden er tussen Leiden en Den Haag geen treinen.

Ravage

De ravage bij het incident is groot. Zo liggen er overal brokstukken op het langs het spoor en zijn er tientallen hulpdiensten aanwezig. Er wordt opgeroepen niet naar het incident te komen.

Reacties

Vanuit het hele land komen steunbetuigingen binnen. Zo ook van Premier Mark Rutte.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen