Noord-Holland

Gezin door brandweer uit woning gered na grote keukenbrand Amsterdam

AMSTERDAM – Zaterdagmorgen 15 april tegen 02.10 uur is brand ontstaan in de keuken van een restaurant aan de Wijttenbachstraat in Amsterdam.

Bij de brand is veel rook vrijgekomen. De brandweer schaalde op naar het sein grote brand, zodat meerdere eenheden van de brandweer ingezet kunnen worden om de brand onder controle te krijgen. Een gezin wat boven het restaurant woont is met behulp van een brandweer ladderwagen uit de woning gehaald. Twee personen zijn door een ambulancemedewerker gecontroleerd voor rookinhalatie. Een persoon is voor verdere behandeld naar het ziekenhuis gebracht.

In de keuken van een restaurant is de brand uitgebroken. De brandweer heeft de ruimte binnen geventileerd om zo de rook te verdrijven. De straat is afgezet met linten om de hulpdiensten de ruimte te geven.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen