Gelderland

Apeldoornse brandweer red jonge kat uit boom Europaweg Apeldoorn

APELDOORN – De Apeldoornse brandweerlieden hebben vanmiddag een jonge kat uit de boom gered aan de Europaweg. Het jonge katje werd nadat deze uit de boom was gered door de brandweerlieden weer vrij gelaten.

Een bewoner van het appartementencomplex legt uit dat hij het diertje gisteren voor het eerst zag zitten, hoog boven in een boom, langs de drukke Europaweg. Hij en zijn vrouw waren bezorgd en belde de brandweer. Deze gaf aan dat een kat eerst 24 uur in een boom moet zitten voordat de brandweer in actie komt. In die 24 uur wilt de brandweer het diertje de gelegenheid geven om zelf uit de boom te komen, wat vaak ook gebeurd.

In dit geval bleek de jonge avonturier, nog steeds hoog boven in de boom te zitten. Opnieuw een belletje naar de brandweer resulteerde vervolgens dat er twee brandweerwagens naar de Europaweg kwamen om de jonge kat uit de boom te halen. Dit ging echter niet gemakkelijk. De jonge kat bleek namelijk zijn avontuur nog niet te hebben beëindigd en probeerde dan ook uit handen van de brandweerlieden te blijven. Met een lange stok lukte het vervolgens om als nog de avonturier te pakken te krijgen.

Omdat niet duidelijk was van wie de jonge kat was. Werd besloten om het diertje weer vrij te laten, in de hoop dat hij weer snel naar zijn eigen huisje keert met een avontuur achter de rug.

Na ruim een half uur keerde de brandweerlieden retour richting de kazerne.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen