Overijssel

Beschonken automobilist rijdt boom, lantaarnpaal en verkeersbord uit de grond Deventer

DEVENTER – Dat koningsnacht gezellig kan zijn weten veel mensen, maar een (beschonken) automobilist in Deventer zal koningsnacht 2023 niet snel meer vergeten. Hij heeft afgelopen nacht een ravage aangericht. Wonder boven wonder raakte hij en zijn bijrijder slechts licht gewond.

Rond 00.30 uur kregen de hulpdiensten een melding van een aanrijding op de Zutphenseweg in Deventer. Een automobilist was met zijn zilverkleurige Renault Twingo uit de bocht gevlogen toen hij richting de A1 reed. De automobilist ramde twee lantaarnpalen, een verkeersbord en reed zelfs een boom dwars doormidden. Ondanks de harde klap, gezien de enorme schade, raakte de twee inzittenden wonder boven wonder niet gewond.

De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Het ambulancepersoneel heeft voor de zekerheid het tweetal onderzocht. Geen van beide bleek verwondingen aan de klap te hebben overgehouden.

De man reed samen met een vriend richting huis nadat zij waren uit geweest in het centrum van Deventer. Toen om 00.00 uur de uitloop begon keerde zij richting huis en dat liep niet goed af. In plaats van naar huis kon de bestuurder naar het politiebureau.

De bestuurder van de auto, een jongeman, moest namelijk een blaastest afleggen. Mede omdat er een sterke alcohol lucht rondom hing. Toen bleek dat de man te veel gedronken had, werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Nog voor hij in de politieauto stapte attendeerde hij de agenten erop “De auto niet naar de sloop brengen, hij is namelijk nog te maken”.

Een berger kwam ter plaatse om de auto af te slepen. Een ding is zeker. De auto zal niet meer te repareren zijn.

De gemeente is in kennis gesteld met betrekking tot de schade. Zij zullen de twee lantaarnpalen herstellen. Ook zal er een nieuw verkeersbord worden geplaatst. En de schadepost? Die zal op de bestuurder worden verhaald. De schade zal in de duizenden euro’s lopen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen