Overijssel

Zweefvliegtuigje maakt noodlanding in weiland Dalfsen

DALFSEN – Aan de Marsweg in Dalfsen is een zweefvliegtuigje in een weiland terecht gekomen, het vliegtuigje heeft een voorzorgslanding gemaakt omdat het niet genoeg Thermiek had om in de lucht te blijven. 

De hulpdiensten werden even voor 16.30 uur massaal gealarmeerd voor een “vliegtuigongeval” bij aankomst troffen zij een zweefvliegtuigje aan dat was geland in een weiland achter een woning. De hulpdiensten, waaronder de brandweer hoefden niet in actie te komen. De piloot merkte op dat hij niet genoeg thermiek had om lang genoeg in de lucht te blijven waarop hij besloot het vliegtuigje veilig in het weiland te landen. Voorbijgangers belden direct 112 toen zij het vliegtuigje zagen landen. 

Voor zover bekend raakte de piloot van het vliegtuigje niet gewond. Wel is hij door het toegesneld ambulancepersoneel voor de zekerheid gecheckt laat een woordvoerder van de politie weten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen