Gelderland

Auto belandt in sloot na aanrijding met ree Loenen, inzittenden naar ziekenhuis

De inzittenden van een auto hebben zaterdagavond de schrik van hun leven gehad toen er plots een jonge ree de weg op rende. Het tweetal schrok, kwam in botsing met de ree en kwamen na ruim honderd meter links van de weg in een sloot. De twee inzittenden, raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De ree overleefde de klap niet. 

Het ongeluk gebeurde rond 23.00 uur op de Broeksweg in het buitengebied van het Gelderse Loenen, een dorpje in de buurt van Apeldoorn. Het tweetal reed over de Broeksweg in de richting van de Eerbeeksedijk toen er plots een jonge ree de weg op rende. Het tweetal schrok en maakte een stuur correctie, na ongeveer 100 meter kwamen zij links van de weg tot stilstand in een sloot. Op het asfalt is een meters lang remspoor te zien. De bijrijder kon zelfstandig uitstappen. De bestuurder is door de brandweer uit zijn auto geholpen waarna hij kon worden overgedragen aan het ambulancepersoneel. 

De bijrijder raakte lichtgewond en is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur van de auto is ook per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over de ernst van zijn verwondingen is niets bekend. 

De auto van het tweetal is door een berger uit de sloot gehaald waarna de weg weer kon worden vrijgegeven. 

De jonge ree is door een wildbeheerder opgehaald. Wat er precies met het diertje gaat gebeuren is niet bekend.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen