Gelderland

Brandweer red kleine eendjes uit beek Mercatorplein Apeldoorn

De baby eendjes zijn weer geboren rondom het Mercatorplein in Apeldoorn en dat betekent dat de brandweerlieden er weer aan te pas kunnen komen.

Tien kleine baby eendjes zwommen in het beekje wat het Mercatorplein doorkruist. Een voorbijganger merkte op dat de jonge eendjes in een duiker zaten. Zij schakelde de brandweer in. De brandweer was snel ter plaatse. De jonge eendjes en hun moeder bleken niet meer in de duiker te zitten maar rond te zwemmen in de beek. Omdat de beek omringd is met een hoge rand, konden de jonge eendjes niet zelfstandig eruit komen.

Na meerdere pogingen van de brandweerlieden om de eendjes via een plank, die een buurtbewoonster had gemaakt, om hoog te laten lopen, besloten de brandweerlieden om de eendjes te vangen.

De tien kleine baby eendjes zijn uiteindelijk in een bak gedaan waarna zij in een vijver op een steenworp afstand werden vrij gelaten. En moeder eend? Die kwam op het gepiep van haar kleintjes af en voegde zich snel bij haar jongen.

“Eind goed al goed”? De brandweer betwijfeld dat want ook vorig jaar moesten zij hier meerdere malen terug komen voor de “koppige” eenden kuikens.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen