Gelderland

Brandweer red twee jonge kraaitjes na val uit nest Apeldoorn

Dat het slechte weer voor problemen zorgt, hebben twee jonge kraaien ook gemerkt. Het nest viel meters naar beneden uit een hoge boom. Één van de twee jonge kraaien bleef tussen twee takken vast zitten met zijn vleugeltje terwijl de andere hard op de grond terecht kwam.

Rond 20.30 uur sloeg een voorbijganger alarm en belde de dierenambulance. De dierenambulance vond op de grond tussen de delen van het kapotte nest een jonge kraai, deze is door hen mee genomen naar de dierenambulance. In de boom hing op ongeveer zeven meter hoogte de andere jonge kraai. Omdat het personeel van dierenambulance er niet bij kon komen werd de brandweer ingeschakeld. Zij kwamen met een blusvoertuig en een hoogwerker ter plaatse. Met behulp van de hoogwerker werd ook de tweede kraai uit de boom gehaald. Beide vogeltjes zijn bij hun valpartij gewond geraakt. De jonge kraai in de boom liep zelfs zware verwondingen op aan zijn vleugel.

Beide vogels zullen naar een dierenopvangcentrum worden gebracht waar zij zullen worden nagekeken en worden verzorgd. Daarna zal worden gekeken of de vogels voldoende zijn hersteld om terug te kunnen naar de natuur.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen