Gelderland

Bliksem splijt boom in tweeën Brinkenweg Apeldoorn

APELDOORN – Een pittige onweersbui trok maandagavond over Apeldoorn. Naast heel veel regen sloeg ook de bliksem op meerdere plekken in. Zo ook in een boom langs de Brinkenweg. De brandweer kwam ter plaatse en zaagde de boom om.

Rond 20.15 uur merkte een voorbijganger op dat de boom ingescheurd was. Vermoedelijk door de bliksem. Op dat moment was er namelijk net een pittige onweersbui boven het gebied. De voorbijganger alarmeerde de brandweer omdat de boom dicht op de weg stond en dit voor een gevaarlijke situatie kon zorgen. De boom kon namelijk op de weg terecht komen.

De opgeroepen brandweerlieden sloten de straat af en zaagde de boom om waarna deze in een weiland terecht kwam. Hier mee was het gevaar geweken en kon de brandweer retour. Het Incident Management Team heeft de boom vervolgens in stukken gezaagd en uit het weiland verwijderd.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen