Noord Brabant

Ambulance komt vast te zitten op grasveld aan Nieuw Erfseweg in Geldrop; brandweer schiet te hulp

GELDROP – Op woensdagmiddag 10 mei, rond 12.00 uur, kwam een ambulance vast te zitten op een grasveld voor een woning aan de Nieuw Erfseweg in Geldrop, terwijl het personeel bezig was met het ophalen van een patiënt.

De ambulance was opgeroepen om een patiënt, die medische hulp nodig had, van de woning naar het ziekenhuis te vervoeren. Bij aankomst op het grasveld naast de woning parkeerde de ambulance dichtbij de ingang om de patiënt snel en veilig te kunnen inladen. Echter, door de zachte ondergrond van het grasveld en het gewicht van de ambulance, kwam het voertuig vast te zitten en kon het niet meer uit eigen kracht wegrijden.

De hulpdiensten werden gealarmeerd en de brandweer kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. Met behulp van hun expertise en uitrusting, slaagden de brandweerlieden erin om de ambulance uit de modderige situatie te bevrijden, zodat het voertuig zijn weg kon vervolgen.

Nadat de ambulance weer op eigen kracht kon rijden, werd de patiënt zonder verdere vertraging naar het ziekenhuis vervoerd. Het incident laat zien hoe hulpdiensten efficiënt kunnen samenwerken in onverwachte situaties, waarbij het welzijn van de patiënt altijd voorop staat.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen