Utrecht

Gewapende overval op sisha-shop “Smart shop” in centrum Amersfoort, verdachte nog voortvluchtig

In het centrum van Amersfoort is woensdag een gewapende overval gepleegd op de populaire sisha-shop “Smart shop”, gelegen aan de Kamp. De verdachte is momenteel nog voortvluchtig, en de politie is druk bezig met het onderzoek.

Rond 17.00 uur ‘s middags stapte een gemaskerde overvaller de sisha-shop binnen en bedreigde het aanwezige personeel met een wapen. Het is nog onduidelijk om wat voor wapen het precies gaat. Onder bedreiging eiste de overvaller goederen uit de winkel. Volgens agenten ter plaatse is er geen geld buitgemaakt, maar wel goederen. Na het incident sloeg de verdachte op de vlucht in de richting van de Stier.

De politie rukte massaal uit, waarbij agenten in kogelwerende vesten de omgeving van de sisha-shop beveiligden. Er werd direct een grootschalige klopjacht op touw gezet om de overvaller op te sporen. Helaas is de verdachte tot op heden nog niet gevonden.

De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden. Het forensisch team is ter plaatse gekomen om sporenonderzoek te verrichten en eventuele aanwijzingen te verzamelen die kunnen leiden tot de identificatie en aanhouding van de verdachte.

Ondanks de schrik en de ernst van het incident zijn er gelukkig geen gewonden gevallen. De politie benadrukt het belang van waakzaamheid en vraagt burgers om verdachte situaties direct te melden.

Het onderzoek is in volle gang en de politie hoopt spoedig meer informatie te kunnen delen over de identiteit van de overvaller en de exacte toedracht van de overval.

Twitterbericht politie:

“We doen onderzoek naar een gewapende #overval rond 16:30 uur op een winkel aan Achter de Kamp in #Amersfoort. Signalement verdachte: man met zonnebril en hoody op, zwarte kleding. Iets gezien? Bel 0900-8844.”

Gerelateerde artikelen