Noord Brabant

Zeer grote brand in leegstaande loods Eindhoven, NL-Alert verstuurd

EINDHOVEN – Op zaterdagavond 13 mei omstreeks 18.30 uur brak er brand uit in een leegstaande loods aan de Lichtstraat in Eindhoven. De brand werd snel opgemerkt en de hulpdiensten werden gealarmeerd. De brandweer kwam ter plaatse en schaalde al snel op naar zeer grote brand, vanwege de hevige vuurhaard en het gevaar voor omliggende gebouwen. Er ontstond flinke rookontwikkeling, waardoor de brandweerlieden moesten oppassen voor hun eigen veiligheid.

Om de brand te kunnen blussen, werden meerdere blusvoertuigen en een watertransport ingezet om aan voldoende bluswater te komen. De brandweerlieden zijn direct gestart met de blussing en hebben zich ingezet om het vuur onder controle te krijgen. Het was een lastige klus vanwege de omvang van de brand en de moeilijke bereikbaarheid van sommige delen van de loods.

Vanwege de hevige rookontwikkeling werd een NL-Alert uitgegeven om mensen in de omgeving te waarschuwen voor de mogelijke gezondheidsrisico’s. Ook werden de politie en handhaving ingeschakeld om de omgeving ruim af te zetten en het verkeer om te leiden. Hierdoor ontstonden er geen gevaarlijke situaties en kon de brandweer zich volledig focussen op het bestrijden van de brand.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen