Flevoland

Mogelijk explosief gevonden bij woning Almere, EOD ter plaatse

ALMERE – Bij een woning aan de Kornwierde in Almere heeft de politie een mogelijk explosief gevonden. De politie doet onderzoek. De Explosieven opruimingsdienst is ter plaatse om het voorwerp te onderzoeken.

Rond 16.00 uur kregen agenten een melding dat er mogelijk een explosief was aangetroffen. Bij aankomst begonnen agenten direct met het onderzoeken van het voorwerp. Omdat het lijkt te gaan om een “explosief” schaalde de politie op. Hierop kwamen ook de brandweer en de explosieven opruimingsdienst ter plaatse.

De omgeving is ruim afgezet met linten. Publiek wordt op afstand gehouden.

Omwonenden die aan het lint staan, melden aan onze videocorrespondent ter plaatse dat het incident te maken heeft met een schietpartij van afgelopen nacht. Bij de schietpartij raakte een 53-jarige man gewond. De aanleiding van het schietincident is onduidelijk maar een ruzie zou er vooraf hebben plaatsgevonden waarna er vier keer werd geschoten.

Een woordvoerder van de politie kan niet melden of er een verband is tussen beide incidenten. “Dit wordt onderzocht uiteraard”

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen