Utrecht

Brand in transformatorhuisje Duisterweg Amersfoort, 1200 huishoudens zonder stroom

AMERSFOORT – In een transformatorhuisje aan de Duisterweg in Amersfoort heeft maandagochtend brand gewoed. Bij de brand kwam veel rook vrij, aldus de Veiligheidsregio Utrecht, waar Amersfoort onder valt.

Rond 10.30 uur kwam de eerste melding binnen bij de meldkamer. Deze schaalde snel op naar het sein “middelbrand” omdat er sprake zou zijn van forse rookontwikkeling. De brandweer is met twee blusvoertuigen ter plaatse gekomen om de brand te bestrijden. Het vuur was na enige tijd onder controle.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Mogelijk zou een technisch mankement de oorzaak zijn geweest. De schade aan het transformatorhuisje is groot.

De gevolgen zijn dan ook groot. Een groot gedeelte van de wijk zit door de brand in het transformatorhuisje zonder stroom. Verkeerslichten zijn buiten werking wat leidt tot gevaarlijke verkeerssituaties op sommige kruispunten.

De netbeheerder gaat zo snel mogelijk kijken naar een oplossing.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen