Overijssel

Man springt met hond IJssel in na schrikken van koeien Deventer

De brandweer heeft maandagavond een man en een hond uit de ijskoude IJssel bij Deventer gered. De man was zijn hond aan het uitlaten in de uiterwaarden, toen de daar grazende koeien in een groep op hem af kwamen. Hij voelde zich daardoor dusdanig in het nauw gedreven, dat hij samen met zijn hond in de rivier belandde.

Dat gebeurde in de omgeving van de Zandweerdhaven. Een stuk verderop wist de man weer aan de kant te klimmen. Omstanders die door zijn hulpgeroep werden gealarmeerd hebben dat gezien, en hebben meteen de hulpdiensten ingeschakeld. Die zijn groot uitgerukt, vertelt een woordvoerder van de brandweer. ,,Omdat de watertemperatuur in deze tijd van het jaar behoorlijk laag ligt, is het zaak om mensen zo snel mogelijk het water uit te krijgen.’’

Hoewel de man dus alweer op de kant geklommen was, was hij erg koud, aldus de brandweerwoordvoerder. Hij bevond zich op een moeilijk te bereiken landtong. Met behulp van een brandweerboot is hij naar de jachthaven gebracht, waar hij door ambulancepersoneel werd nagekeken. De hond werd gevangen door een hondenbegeleider en overgedragen aan de partner van de man.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen