Noord-Holland

Brandweer rukt groots uit na melding van explosie Cornelis Vriendstraat Amsterdam

AMSTERDAM – Op donderdagavond 18 mei om 18.40 uur brak er een brand uit in een woning gelegen aan de Cornelis Vriendtstraat in Amsterdam.

De ernst van de situatie vereiste dat de brand al snel werd opgeschaald naar middelbrand, waardoor er voldoende personeel ter plaatse kon komen om de brand te bestrijden. Dankzij het snelle optreden van de brandweer werd de brand al snel onder controle gebracht, maar er moest nog enige tijd worden besteed aan het nablussen van smeulende delen.

Als voorzorgsmaatregel werden de bewoners door de ambulancedienst gecontroleerd op mogelijke rookinhalatie. Daarnaast werd er ook gezorgd voor een kat die in de woning aanwezig was. De dierenambulance kwam ter plaatse en de kat werd overgebracht naar een nabijgelegen dierenarts om te worden nagekeken.

Op dit moment kan de brandweer nog geen definitieve uitspraken doen over de mogelijke oorzaak van de brand. Er wordt gespeculeerd dat er een explosie heeft plaatsgevonden, maar dit kan pas met zekerheid worden vastgesteld na grondiger onderzoek.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen