Gelderland

Zeer grote brand in twee loodsen Veenhuizerweg Apeldoorn, NL-Alert verstuurd

APELDOORN – Aan de Veenhuizerweg in Apeldoorn is omstreeks 17:00 uur een zeer grote brand uitgebroken in twee grote loodsen.

De brandweer rukte massaal met meerdere voertuigen uit en schaalde al snel op naar het sein GRIP 1. Dat betekent dat de betrokken hulpdiensten en officieren nauwkeurig met elkaar samen werken om de brand te kunnen bestrijden.

Het gaat om een forse uitslaande brand. Er trekken dikke zwarte rookwolken over Apeldoorn heen richting de wijk Osseveld. Mogelijk zit er in de rookwolken asbest. De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland adviseert omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden.

Op de brand komen veel mensen af. De politie sommeert iedereen om afstand te houden omdat er mogelijk asbest naar beneden valt. Ook is er inmiddels een NL-Alert uitgegaan vanwege de rook die mogelijk asbest bevat.

De panden zijn volledig uitgebrand.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen