Internationaal

Buitenlandse Zaken: Drie Nederlanders overleden bij vliegtuigcrash Kroatië

KROATIË – Bij een vliegtuigcrash afgelopen zaterdag in Kroatië op de berg Kapeli zijn drie Nederlanders omgekomen. Dat meldt het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het toestel was onderweg vanaf de Sloveense stad Maribor naar Pula in Kroatië.

Gisterenmiddag verdween het toestel rond 12:30 uur van de radar. Er is met ruim 120 mensen, een drone en een helikopter gezocht naar het vliegtuigje. Zaterdagavond werd het toestel iets over 19:15 uur gevonden door de autoriteiten.

Over de identiteit van de Nederlandse slachtoffers is niets bekend gemaakt. Ook de oorzaak van de crash is nog niet bekend en worden nog onderzocht door de Kroatische autoriteiten.

Volgens een lokaal persbureau hing er op het moment van de crash een dichte mist maar het is onbekend of dit iets te maken heeft met de oorzaak.

Gerelateerde artikelen