Gelderland

Opruimen asbestdeeltjes na zeer grote brand Apeldoorn begonnen

APELDOORN – Gisteren brak er aan de Veenhuizerweg in Apeldoorn een zeer grote brand uit waarbij twee loodsen volledig afbrandde. In de grote zwarte rookwolken zat asbest, daarom werden er ook meerdere NL-Alerts verstuurd.

De asbestdeeltjes zijn in Apeldoorn terechtgekomen. De Veiligheidsregio roept mensen op om dit niet zelf op te ruimen, maar om dit door het gespecialiseerde bedrijf te laten doen dat de Gemeente Apeldoorn heeft ingeschakeld.

Het gespecialiseerde bedrijf draagt speciale witte pakken. Deze beschermende kleding is nodig, omdat zij vrijwel dagelijks in contact komen met asbest.

Op dit moment is het advies zoveel mogelijk binnen te blijven.  Gaat u naar buiten, raak dan geen asbestdeeltjes aan en loop er ook niet doorheen. Laat uw kinderen niet spelen in speeltuintjes als die nog niet zijn schoongemaakt. Houd uw hond aangelijnd en voorkom dat uw hond in aanraking komt met asbestdeeltjes. 

Als er asbestdeeltjes op uw auto liggen, kunt u vanaf zondag 21 mei om 12 uur terecht bij autobedrijf Wientjes (Veenhuizerweg 132). Daar kunt u uw auto laten afspuiten.

Op de onderstaande kaart kunt u zien waar de asbestdeeltjes zijn neergekomen.

Gerelateerde artikelen