Gelderland

Alerte buurtbewoner voorkomt grotere schade bij camperbrand in Apeldoorn

APELDOORN – Een camper heeft in de nachtelijke uren aan de Barnewinkel in Apeldoorn forse schade opgelopen door een korte, maar hevige brand. Dankzij het alerte optreden van een buurtbewoner kon erger worden voorkomen.

De brand werd rond 00.15 uur ontdekt door een omwonende, die direct in actie kwam. Gekleed in zijn badjas rende hij naar buiten en begon met een tuinslang de vlammen te bestrijden. Zijn snelle ingrijpen zorgde ervoor dat de vlammen onder controle waren tegen de tijd dat de gealarmeerde brandweer ter plaatse kwam. De brand was grotendeels geblust door de buurtbewoner, waardoor de brandweer alleen nog de nabluswerkzaamheden hoefde te verrichten.

Ondanks het kordate optreden van de buurtbewoner heeft de camper wel aanzienlijke schade opgelopen. Het motorcompartiment aan de voorzijde van de camper is volledig uitgebrand. Over de mogelijke oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie heeft verklaringen opgenomen en doet verder onderzoek.

Foto’s: Luciano de Graaf Fotografie

Gerelateerde artikelen