Gelderland

Drugslab opgespoord in Wezep na brandmelding bij voormalige feestlocatie

WEZEP – De politie heeft een drugslab ontdekt in een voormalige feestlocatie aan de Stationsweg in Wezep. De ontdekking werd gedaan nadat hulpdiensten een melding hadden gekregen van een mogelijke brand bij het betreffende pand, waar rook was waargenomen. De brandweer bevestigde het vermoeden van een drugslab na inspectie ter plaatse, waarna agenten in kogelwerende vesten werden opgeroepen.

De Dienst Speciale Interventies en de landelijke faciliteit voor ontmanteling van drugslabs waren ook ter plaatse. De hoofdweg door het dorp, de Stationsweg, en omliggende straten waren volledig afgesloten in verband met het onderzoek en de ontmanteling.

Twee personen zijn door de politie aangehouden. Politiewoordvoerster Jennifer Schoorlemmer bevestigde deze aanhoudingen, maar kon nog niet aangeven of de aanhoudingen in het pand plaatsvonden. Ze gaf wel aan dat drie nabijgelegen woningen geëvacueerd zijn als veiligheidsmaatregel.

Rond half één ‘s nachts keerde de rust terug in het dorp, hoewel het pand bewaakt bleef door gewapende agenten. Verder onderzoek en de ontmanteling van het drugslab worden in de loop van de volgende dag voortgezet.

Opmerkelijk is dat het pand in 2022 al een half jaar gesloten was nadat er een grote wietplantage werd aangetroffen. Voor de uitbraak van de coronapandemie werd het pand gebruikt als feestlocatie.
Foto’s: Luciano de Graaf Fotografie

Gerelateerde artikelen