Groningen

Enorme brand verwoest restaurant Tolberterstraat Leek, NL-Alert verstuurd

LEEK – Woensdagmorgen 24 mei om 10.30 uur ontstond er om 10.30 uur brand in een restaurant aan de Tolberterstraat in Leek.

De brandweer schaalde op naar het sein GRIP-2. Bij de bestrijding van het incident waren meerdere disciplines betrokken en was er een structurele coördinatie tussen de verschillende hulpverleningsdiensten nodig. De brand was uitslaand en iedereen was uit het pand. Vanwege de oude bebouwing en de ontwikkeling van de brand werd opgeschaald naar een zeer grote brand. Indien men last, had van de rook, werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden!

Vanwege de forse rookontwikkeling werd ook een NL Alert verstuurd. Men werd verzocht om niet naar de brand toe te komen en hulpverleners de ruimte te geven.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen