Zuid-Holland

Mensen massaal de straat op in Rotterdam na winst president Erdoğan

ROTTERDAM – Op het Hofplein in Rotterdam zijn mensen massaal aanwezig met Turkse vlaggen en een hoop getoeter om de winst van President Recep Tayyip Erdoğan te vieren. Nog voor de officiële uitslag binnen is vieren aanhangers van Erdoğan groot feest in Rotterdam.

De politie is in groten getale aanwezig om de orde te handhaven. Er zijn al meerdere boetes aan automobilisten uitgedeeld. Er klinkt veel getoeter, gejuich en muziek op het Rotterdamse Hofplein waar eerder de landstitel van Feyenoord gevierd werd.

Tientallen miljoenen Turken mochten vandaag opnieuw naar de stembussen. Uit de eerste telling van driekwart van de stemmen blijkt dat de partij van Erdogan ruim 52% van de stemmen heeft gekregen.

Als de uitslag officieel is, betekent dit dat de Turkse president Erdoğan nog eens 4 jaar aan de macht staat in Turkije. De president is momenteel al 20 jaar aan de macht.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen