Gelderland

Automobilist onder invloed van drugs veroorzaakt ongeval Laan van Fasna Vaassen

VAASSEN – Een automobilist is afgelopen nacht na een eenzijdig ongeluk in Vaassen aangehouden. De man zou onder invloed van drugs hebben gereden.

De hulpdiensten kregen rond 00.45 uur een melding binnen dat er een auto uit de bocht was gevlogen en frontaal tegen een boom was gebotst op de Laan van Fasna. De hulpdiensten waaronder de brandweer en ambulancedienst waren snel ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer troffen zij een man aan bij de zwaar beschadigde auto. Hij beweerde dat hij de bijrijder was en dat de bestuurder niet meer aanwezig was. De brandweerlieden hebben de auto veilig gesteld waarna de komst van de politie en ambulancedienst werd afgewacht.

Het ambulancepersoneel heeft de man nagekeken op verwondingen. Hij bleek bij het ongeluk niet gewond te zijn geraakt. De man hoefde niet mee naar het ziekenhuis waarna hij dacht lekker naar zijn vriendin te kunnen. Die vlieger ging helaas voor de man niet op.

Agenten kregen namelijk, op basis van verklaringen en omstandigheden sterke vermoedens dat de man de hulpdiensten in de maling probeerde te nemen en dat hij wel degelijk achter het stuur heeft gezeten. De agenten besloten daarom om van de man een drugstest en alcohol test af te nemen. De drugstest bleek positief waarna de man werd aangehouden en mee moest naar het bureau.

Een nachtje bij zijn vriendin kon de man wel vergeten. Op het bureau werd namelijk verder onderzocht hoeveel drugs de man had gebruikt. Ook zal de man een verklaring moeten afleggen wat er daadwerkelijk is gebeurd.

Bij het ongeluk raakten meerdere verkeersborden en een hekwerk zwaar beschadigd. De gemeente werd in kennis gesteld met betrekking tot de schade. De zwaar beschadigde auto is door een berger afgesleept.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen