Gelderland

Ernstig ongeval Apeldoorn, twee tieners op fiets geschept door automobilist

APELDOORN – Bij een zeer heftig verkeersongeluk met twee jonge fietsers op de Laan van Zevenhuizen in Apeldoorn, zijn twee (zwaar)gewonden gevallen. Volgens een fotocorrespondent ter plaatse zijn beide fietsers, twee tieners van 14 en 15 jaar oud overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ging rond 23.45 uur vreselijk mis toen de twee fietsers ter hoogte van winkelcentrum de Anklaar de Laan van Zevenhuizen wilden oversteken. Het tweetal werd tijdens het oversteken geschept door een auto die op de voorrangsweg reed. De twee fietsers, een jongen en een meisje vlogen enkele meters door de lucht waarna zij hard op het asfalt terecht kwamen. De twee raakten bij het ongeluk gewond. Dat de klap hard moet zijn geweest is te zien aan de schade van de auto. De gehele voorruit is compleet gebarsten.

De hulpdiensten waaronder meerdere ambulances waren snel ter plekke. Beide fietsers zijn door het ambulancepersoneel ter plekke nagekeken en behandeld waarna zij naar het ziekenhuis werden gebracht. Het meisje liep bij het ongeluk (zware) verwondingen op. Vermoedelijk heeft zij meerdere botbreuken opgelopen bij het ongeluk.

De twee inzittenden van de personenauto raakten niet gewond. De auto werd bestuurd door een jongeman. De schrik zat er bij hem er behoorlijk in. Hij heeft bij de politie een verklaring moeten afleggen.

De toedracht van het ongeluk werd door de verkeersongevallen analyse van de politie onderzocht. Het onderzoek heeft tot diep in de nacht geduurd. Hierdoor is een groot gedeelte van de kruising Laan van Zevenhuizen – Sluisoordlaan lange tijd afgesloten geweest.

De zwaar beschadigde auto is door een berger na het onderzoek afgesleept. De twee zwaar beschadigden fietsen zijn door de politie meegenomen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen