Gelderland

Politiehelikopter cirkelt rondjes boven Apeldoorn wegens incident met mogelijk ‘vuurwapen’

APELDOORN – Een politiehelikopter in de lucht, meerdere politiewagens en agenten met kogelwerende vesten. Dat was het beeld dinsdagmiddag op het Rietveld in Apeldoorn. De aanleiding; Voorbijgangers zouden een mogelijk vuurwapen hebben gezien.

Rond 17.00 uur kreeg de politie een melding dat een voorbijganger, een mogelijk vuurwapen had gezien in een auto. De auto, een blauwe BMW met Engels kenteken werd gezien in de Carwash Kleiboer aan het Rietveld, de drukke woonboulevard. De agenten hebben de bestuurder uit zijn auto gepraat volgens een (BTGV) Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten is een procedure die door de politie in Nederland wordt ingezet als zij te maken krijgen met een persoon of personen die vuurwapengevaarlijk zijn.

De man werd uiteindelijk korte tijd in de boeien gehouden zodat agenten zijn voertuig konden doorzoeken. In het voertuig werd geen vuurwapen aangetroffen. Agenten hebben van de man een verklaring opgenomen en zijn gegevens genoteerd. Agenten leggen alles vast in het systeem. Daarna mocht de man weer gaan.

De rust keerde na zo’n 30 minuten weer terug.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen