Gelderland

Brand in vrachtwagen Eekterweg Vaassen zorgt voor grote uitruk brandweer

VAASSEN – Een korte maar felle brand in een vrachtwagen heeft ervoor gezorgd dat de Albert Heijn in Vaassen vandaag niet bevoorraad wordt. Een vrachtwagen van Dasko was onderweg naar de winkel in Vaassen toen deze plots vlam vatte.

De chauffeur reed met de vrachtwagencombinatie over de Eekterweg, de weg tussen Vaassen en de A50, toen hij merkte dat er rook tussen de vrachtwagen en de trailer kwam. De chauffeur stopte en wist zichzelf in veiligheid te brengen. De brandweer rukte met een blusvoertuig, een schuim-blusvoertuig en een waterwagen uit. De brandweerlieden hadden het vuur na enige tijd onder controle. Desondanks is de vrachtwagen en trailer fors beschadigd.

De combinatie zal door een berger moeten worden afgesleept. Het verkeer op de Eekterweg liep door de brand forse hinder op. De Eekterweg werd namelijk volledig afgesloten. Automobilisten moesten keren en een alternatieve route nemen. Vrachtwagenchauffeurs konden geen kant op en moesten wachten totdat zij er langs konden. De oorzaak van de brand is een technisch mankement, vermoedelijk kortsluiting.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen