Noord-Holland

Schaapjes door brandweer in veiligheid gebracht door brandweer Lutjebroek

LUTJEBROEK – Woensdagmorgen 31 mei rond 10.15 uur ontstond er een rietbrand aan de De Gouw in Lutjebroek.

De brandweer had moeite met het blussen van de brand vanwege de harde wind en de lastige locatie. Er hing veel rook en de brand verspreidde zich snel. Gelukkig bleef de brand beperkt tot een eiland in het veld. De brandweer zorgde ervoor dat de schaapjes in de buurt snel werden verplaatst. Daarnaast was de brandhaard ver verwijderd van de weg, waardoor het Hoogheemraadschap met een boot kon assisteren.

De brandweerlieden zouden nog enige tijd bezig zijn met het definitief blussen van de brand. Na anderhalf uur was de brand echter nog steeds niet onder controle.

Foto: AS Media

Gerelateerde artikelen