Zuid-Holland

Grote brand op vrachtschip met schroot Dordrecht

DORDRECHT – Vrijdagavond 2 juni om 21.25 uur was een grote brand ontstaan in een vrachtschip aan de ‘s-Gravendeelsedijk in Dordrecht.

In een schip geladen met schroot is een grote brand uitgebroken. Rookwolken zijn in de wijde omstreek te zien. De brandweer is met veel materiaal ingezet om de brand te blussen en heeft opgeschaald naar het sein “Zeer grote brand”. Naar verwachting zal het blussen van de brand nog uren in beslag gaan nemen. Hoeveel ton schroot aan boord aanwezig is, is niet bekend. Volgens een woordvoerder van de brandweer ontstond de brand tijdens het laden van het schroot. Ook op de kade is brand uitgebroken in het schroot.

Voor zover bekend raakte niemand gewond bij de brand. Het schip met de naam Silver Lady heeft een lengte van 189 meter en is 32 meter breed.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen