Gelderland

Vader voor ogen van kinderen gestoken met mes bij conflict Schubertlaan Apeldoorn

APELDOORN – Een conflict over kinderen die aan het voetballen waren op een grasveldje aan de Schubertlaan in Apeldoorn Zuid is vrijdagmiddag geëscaleerd in een steekincident. Een man raakte gewond aan zijn hand en is naar het ziekenhuis gegaan. Een oudere man is door de politie aangehouden.

Rond 17.45 uur kreeg de politie een melding van een steekincident. Kinderen waren op een grasveldje aan het voetballen, een oudere man, die op de hoek woont, stoorde zich eraan en ervaarde overlast. Hij ging verhaal halen bij de kinderen. De man zou hebben geroepen dat hij de kinderen zou wegtrappen van het voetbalveldje. Dit schoot bij de ouders in het verkeerde keelgat. De man zou na wat duw en trekwerk een stanleymes hebben gepakt waarna hij de vader van een van de kinderen stak in zijn hand. De man liep een forse snee op in zijn wijsvinger en moest daarvoor zich laten behandelen in het ziekenhuis.

De politie heeft met meerdere getuigen en beide partijen gesproken. Na het horen van verklaringen, besloten agenten de oudere man aan te houden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zal worden gehoord door de recherche.

Het stanleymes is door agenten in beslag genomen. De geschrokken kinderen kregen van de politie een troostbeertje.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen