Noord-Holland

Enorme uitslaande brand Joan Muyskenweg Amsterdam, opgeschaald naar GRIP 1

AMSTERDAM – Op de zevende verdieping van een appartementencomplex aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam woedt momenteel een zeer grote brand.

De brand werd rond 20:00 uur gemeld en werd al snel opgeschaald door de brandweer naar het sein GRIP 1. Er zijn meerdere brandweerwagens ter plaatse. Bij de brand zijn de vlammen goed zichtbaar en is er een grote rookwolk te zien in de omgeving. Het vuur breidt zich enorm snel uit in het Enter-gebouw waar 191 appartementen in zitten verdeeld over twee woonblokken.

De opschaling naar het sein ‘GRIP 1’ is nodig voor een directe communicatie tussen alle betrokken hulpverleners en officieren. Brandweerlieden zijn druk bezig met het evacueren van de bewoners.

Ook zijn er meerdere ambulances ter plaatse. De brandweer zet hoogwerkers in om het vuur te bestrijden. De rook trekt richting het knooppunt Amstel A10/A2. Deze is op last van de brandweer afgesloten.

Rond 21:30 uur liet de brandweer Amsterdam Amstelland via Twitter weten dat het meeste vuur is gedoofd. het gehele complex is ontruimd.

Naar verwachting zal deze inzet voor de brandweer nog enkele uren gaan duren.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen