Utrecht

Flinke natuurbrand in bosgebied Birkhoven Amersfoort

AMERSFOORT – Zondagmiddag 4 juni rond 12.45 uur is er een brand ontstaan in natuurgebied Birkhoven, gelegen ter hoogte van de Pinetumpad in Amersfoort. De aanhoudende droogte heeft de kans op natuurbranden vergroot, waardoor dergelijke incidenten sneller kunnen plaatsvinden.

Nadat twee voorbijgangers de brand ontdekten, hebben ze direct de brandweer ingeschakeld. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en zetten meerdere brandweervoertuigen in om het vuur te bestrijden. Twee dames die getuige waren van de brand, namen de taak op zich om de brandweer op te vangen en hen naar de exacte locatie te begeleiden. Ze zijn samen met de Officier van Dienst (OVD) naar de brandhaard gegaan.

Naar alle waarschijnlijkheid is de brand ontstaan als gevolg van een menselijke fout. Op de plek waar de brand woedde, zijn namelijk resten gevonden van een kampvuur. Het is cruciaal om in gedachten te houden dat in deze droge periode extra voorzichtigheid geboden is en dat open vuur in de natuur ten strengste wordt afgeraden. Het risico op natuurbranden is aanzienlijk vergroot door de aanhoudende droogte.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen