Gelderland

VERMIST | Frans Udink (72) vermist uit Velp

VELP – De politie en de familie van de 72-jarige Frans Udink zijn dringend op zoek naar Frans. Hij stapte donderdag op de trein naar Oberhausen in Duitsland waar hij ook voor het laatst is gezien. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de man.

Frans heeft een verstandelijke beperking en woont in Velp. Normaliter gaat hij drie dagen per week naar de dagopvang. Ook komt hij zo nu en dan bij een tankstation in zijn woonplaats voor een praatje en een kopje koffie. Daar is hij afgelopen donderdag om 08:00 uur voor het laatst gezien volgens de medewerkers van het tankstation. Later die ochtend in Frans nog gezien op station Arnhem Centraal waar hij de trein richting Oberhausen nam.

Een kennis van Frans heeft de man gespot in Oberhausen, maar toen gingen er nog geen alarmbellen rinkelen. Het zou zo zijn dat Frans vaker een dagje weg gaat. Hij keert dan altijd weer terug naar huis in de avonduren. Maar dat is nu niet gebeurd.

De broer van de man heeft Frans inmiddels als vermist opgegeven bij de politie. Die doen een oproep via diverse kanalen aan de mensen. Ook moet de man eens in de vier weken een injectie krijgen heeft om mentaal stabiel te blijven. Volgens zijn broer heeft hij deze de afgelopen drie maanden niet één keer gehad.

Frans kan zichzelf niet goed verstaanbaar maken, wat het voor mensen moeilijk kan maken om hem te begrijpen.

Heeft u Frans gezien of weet u waar hij mogelijk is? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844

Gerelateerde artikelen