Gelderland

Grote brand bij revalidatiecentrum Klimmendaal Arnhem

ARNHEM – Vanmiddag brak er een grote brand uit bij Klimmendaal aan de Heijenoordseweg in Arnhem, waar een omvangrijke brand is uitgebroken. Het incident vindt plaats in een technische ruimte van het prominente revalidatiecentrum Klimmendaal.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden, bevindt de brand zich specifiek in een technische ruimte gelegen op de bovenste verdieping van het gebouw. Deze ruimte herbergt een veelheid aan apparatuur. “Het is een complexe situatie vanwege de locatie van de brand en de aanwezigheid van technische apparatuur”, voegt de woordvoerder toe. 

Het pand huisvest een aantal bewoners, voornamelijk mensen die fysieke beperkingen hebben en veelal slecht ter been zijn. Deze bewoners, verdeeld over de twee onderliggende verdiepingen, worden momenteel geëvacueerd. De woordvoerder heeft verzekerd dat, hoewel de evacuatie nog gaande is, alle aanwezigen in veiligheid zijn. Ook is er, naar huidige informatie, geen melding van gewonden.

De oorzaak van de brand blijft onbekend op dit moment. Beelden van het incident, gedeeld op sociale media, laten dichte rookwolken zien die oprijzen uit het gebouw en in de wijde omtrek zichtbaar zijn. Vlammen zijn ook zichtbaar op het dak van het pand. Brandweereenheden zijn ter plaatse en voeren intensieve bluswerkzaamheden uit, waarbij ze de situatie als een ‘grote brand’ classificeren. Het laatste nieuws zal worden bijgewerkt naarmate de situatie zich ontvouwt.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen