Utrecht

Zeer grote brand in bedrijfsloods Kosmonaut Amersfoort

AMERSFOORT – Donderdagavond 8 juni omstreeks 20.45 uur is er brand ontstaan in een bedrijfsloods aan de Kosmonaut in Amersfoort.

Bij de brand is een grote zwarte rookontwikkeling zichtbaar. Er is door de brandweer opgeschaald naar het sein zeer grote brand. Dat betekent dat er meer brandweervoertuigen worden gealarmeerd. De brand begeeft zich in een bedrijfspand waar meerdere loodsen aan elkaar zitten.

De aanwezige politie heeft de omgeving afgezet en houd toeschouwers op afstand.

Rookontwikkeling

Vanwege de hevige rookontwikkeling wordt omwonenden en toeschouwers gevraagd afstand te nemen en ramen en deuren te sluiten als zij last hebben van de rookontwikkeling. De brandweer is met veel materiaal onderweg om de brand te bestrijden. Zij doen een poging de brand te bestrijden door meerdere deuren te forceren.

Omliggende korpsen

Onder andere de omliggende brandweerkorpsen uit Amersfoort, Leusden, Bunschoten, Soest en Nieuwegein zijn gealarmeerd voor de grote brand. Tijdens de brand was er niemand aanwezig in de panden.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen