Zuid-Holland

Enorme brand in houthandel Hertog van Beijerenstraat Ter Aar, GRIP 2 afgegeven

TER AAR – Vrijdagavond 9 juni rond 21.20 uur was brand ontstaan in een houthandel aan de Hertog van Beijerenstraat in Ter Aar.

De brand ontwikkelde zeer snel waardoor al snel het gehele gebouw volledig in brand stond. De enorme rookpluim was vanuit de gehele regio goed te zien. De brandweer is met veel voertuigen ingezet om de brand onder controle te krijgen. Vanwege de inzet van de meerdere voertuigen werd opgeschaald naar het sein zeer grote brand en GRIP2. De brandweer zette groots in om overslag naar naastgelegen bedrijven te voorkomen, maar ondanks de snelle inzet breidde de brand enorm snel uit naar naastgelegen bedrijven.

De houthandel moet als verloren worden beschouwd. Bij de brand raakte niemand gewond. Meetploegen zijn ingezet om te meten of er gevaarlijke stoffen vrij komen. Omwonenden worden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen