Gelderland

Vlammen verwoesten 100 meter heide Asselseweg Radio Kootwijk

RADIO KOOTWIJK – Een stuk heide van een lengte van zo’n 100 meter is afgelopen nacht in vlammen opgegaan in Radio Kootwijk. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk en wordt onderzocht.

Rond 02.00 uur werd de brand in een natuurgebied langs de Asselseweg ontdekt door een voorbijganger. Deze schakelde direct de hulpdiensten in. De brandweer rukte vanwege de droogte, direct met groot materieel uit. Zo kwamen er vijf blusvoertuigen, twee waterwagens en ondersteunend materieel ter plaatse. De brandweer had het vuur snel onder controle. Desondanks is er een behoorlijk stuk in vlammen opgegaan.

De brandweer is ruim een uur bezig geweest met bluswerkzaamheden. De brand, die op zo’n vijftig meter van de weg af woedde, wordt door de politie en brandweer nader onderzocht. De politie sluit dan ook niet uit dat er sprake is van brandstichting, al zou een andere oorzaak natuurlijk ook nog kunnen.

De Asselseweg was vanwege de inzet van de vele brandweerwagens volledig afgesloten.

Foto’s / Video: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen